tiistai 25. huhtikuuta 2017

Voihan persikka – esittelyssä taikasanoilla toimiva Peach

Tämänkertaisen koulutehtävän aiheena on esittely julkisesta some-sovelluksesta, johon saa mukaan äänen ja jossa voidaan käsitellä kuvaa. Vaikka olen ahkera somen käyttäjä, kokemukseni perustuvat enimmäkseen vain kahden sovelluksen käyttöön. Facebookia ja Instagramia kyttään päivittäin, useaan otteeseen. Seuraan toisten tekemisiä ja postailen omia julkaisuja. Linkediniä, Twitteriä ja YouTubea olen myös käyttänyt, mutta siihen someiluni sitten oikeastaan jääkin. En ole esimerkiksi koskaan snäpännyt enkä myöskäään availe Tumblria, Flickriä tai Pinterestiä. Sitten on joukko sovelluksia, joita en ole kuullut edes nimeltä mainittavan. Yksi tällainen kummajainen on Peach, noin vuosi sitten puheenaiheeksi noussut sovellus, jossa – yllätys, yllätys – voi julkaista päivityksiä omaan tilaansa muiden kommentoitavaksi. Profiilin luomisen jälkeen sinne lisätään ystäviä, jolloin heidän julkaisuistaan voi tykätä sekä kommentoida ja jakaa niitä eteenpäin. Peachin juju on kuitenkin niin sanotut taikasanat (magic words), joiden avulla viestejään voi rikastaa. Niinpä esimerkiksi kirjoittamalla draw pääsee piirtämään, kirjoittamalla GIF voi jakaa kuvan, ja song on taikasana, jolla sovellus tunnistaa mitä musiikkia parhaillaan kuuntelee ja lisää linkin Spotifyhin. Muita taikasanoja ovat muun muassa safari (avaa selain etsiäksesi linkkiä), date (julkaise päivämäärä), movie (lisää elokuva) ja rate (anna 1–5 tähden arvosteluja). En valitettavasti itse pääse lataamaan  ja kokeilemaan sovellusta, sillä iPhoneni on tiltannut eikä suostu vapauttamaan tilaa, vaikka poistan appeja, videoita ja muuta tilaa vievää. Peach-sovelluksen sanotaan kuitenkin muistuttavan pitkälti Facebookin seinää, mutta lähtökohtaisesti mobiiliin tehtynä ja taikasanoin höystettynä. Kaikuja on myös Twitteristä, sillä sovelluksessa jaetaan pieniä, kompakteja tilapäivityksiä. Peachin erikoisuutena mainitaan myös niin sanottu herättelytoiminto, jolla kavereita voi tervehtiä useilla eri tavoilla: heilauttamalla ja lähettämällä suukon tai – kakun!

Peach profiloituu mielessäni kaikin puolin sovelluksena, jota käytetään enimmäkseen vain niin sanotuissa epävirallisissa yhteyksissä. Olen kiinnostunut uusista sovelluksista, mutta enimmäkseen uudet markkinoille pyrkivät some-sovellukset tuntuvat enimmäkseen toistavan ja yhdistelevän jo olemassa olevien sovellusten ominaisuuksia. Peach on appi, jonka olemassaolosta on hyvä tietää, mutta jota en luultavasti käyttäisi ainakaan töiden yhteydessä. Mielenkiintoista toki olisi kuulla, onko jollakulla Peachista kokemuksia ja minkälaisia.

3 kommenttia:

  1. Kiinnostava sovellus tämä persikka! Olisi tosiaan kiva kuulla käyttökokemuksista enemmänkin.

    VastaaPoista
  2. No niin, nyt tuli ensimmäinen sovellus kurssin aikana josta en ollut kuullut mainittavan sanaakaan. Muutama hyvin vieras asia on tullut eteen, mutta olin niistä sentään nimen kuullut. Kertoo vaan siitä, että some on yllätyksiä täynnä.

    Pidin erityisesti siitä, miten vertasit peachia ja muita sovelluksia.

    VastaaPoista